سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی

90/12/12
6:41 ص

خوش آمدید


اچ تی ام ال ،نگاهی دقیق تر به نوار آدرس مرورگرها


بعد از صحبت درباره صفحات اینترنتی، اچ تی ام ال، برنامه های مدیریت محتوا و… بد نیست در آخرین درس به بررسی دقیق تر آدرس بار مرورگر بپردازیم، چرا که آنجا مکان مهمی است. تا به حال به آنجا چقدر دقت کرده اید؟ بیایید ببینیم آنجا از چه بخش هایی تشکیل شده و هر کدام چه معنی و مفهومی دارند. 


با این همه صفحه وب که بر روی هزاران و شاید میلیون ها سرور در سرتاسر جهان پراکنده شده اند، شما چگونه می توانید صفحه ای را که به دنبالش هستید پیدا کنید؟ خوشبختانه در اینترنت هر صفحه ای آدرس ویژه و منحصر به فرد خود را دارد. این آدرس ها URL به معنی «جایگزین شونده منابع متحد الشکل» نامیده می شوند. تقریبا هر جایی ممکن است این آدرس ها را ببینید. یو آر اِلی که روی تبلیغ بدنه اتوبوس درج شده، بر روی یک کارت ویزیت چاپ شده و یا شاید روی بسته چیپس نوشته شده باشد.


برخی از این آدرس ها کاملا جمع و جور و کوتاه و دوست داشتنی هستند. برخی هم مانند فرمول های ریاضی، دنباله ای از اعداد و حروف هستند که با علائمی مانند اسلش و نقطه از هم جدا شده اند. اما بهتر است که بدانید هر بخشی از یو آر اِل معنی و هدف ویژه ای دارد که باید در جای خود قرار داشته باشد. بگذارید با بخش های مختلف یک آدرس وب یا URL بیشتر آشنا شویم:




 بخش های مختلف یک آدرس وب یا URL


یک آدرس اینترنتی معمولا از سه بخش اصلی تشکیل شده است: پروتکل، نام سایت و مسیر کلی فایل یا منبع مورد نظر بر روی سرور.


http:// اولین چیزی که یک یو آر اِل مشخص می کند، پروتکلی است که برای رد  و بدل کردن اطلاعات قرار است مورد استفاده قرار بگیرد. حروف HTTP اجازه می دهد که سرور بفهمد باید از پروتکل Hypertext Transfer استفاده کرده و روی حالت وب یا Web Mode به نمایش صفحات بپردازد.


البته ممکن است در برخی مواقع با https برخورد داشته باشید که نشان دهنده نقل و انتقالات امن و رمزگذاری شده اطلاعات است.


www.jendesign.com بخش بعدی یو آر اِل مشخص کننده نام دامنه سایت است. در این مثال نام دامنه jendesign.com است. www ابتدای این آدرس، نام هاست پیش فرض است که می تواند نوشته نشود. یک دامنه می تواند نام هاست های متفاوت و مختلفی با محتوای متفاوت داشته باشد. گاهی به این آدرس های مختلف زیر دامنه یا ساب دامین هم می گویند. مثلا register.jendesign.com یا weblog.jendesign.com.


/2007/samples/first.html این قسمت یو آر اِل، آدرس اختصاصی فایل مورد نظر (در اینجا first.html) بر روی سرور است. عباراتی که با علامت اسلش از یکدیگر جدا شده اند، معمولا نشان دهنده پوشه های روی سرور هستند که به ترتیب درون هم قرار گرفته اند. از آنجایی که اینترنت مجموعه ای از کامپیوترها است که اغلب آنها با سیستم عامل های بر پایه یونیکس کار می کنند، پس نام گذاری ها و استفاده از علائم هم بر پایه قوانین یونیکسی است. مانند استفاده از اسلش برای فولدرها، که برعکس علامت بک اسلش در ویندوز است.


گاهی اوقات اعداد و علائمی که درون آدرس یک صفحه وب وجود دارند، الزاما اشاره به وجود آن پوشه ها بر روی سرور ندارند. بلکه ممکن است تنها برای زیبایی آدرس های مطالب سایت توسط برنامه مدیریت محتوا تولید شوند. این آدرس ها می توانند تنها شامل یک عدد یا اینکه تاریخ ماه یا روز انتشار آن مطلب باشند.


خوب، به صورت خلاصه این آدرس به ما می گوید که دوست دارد از پروتکل HTTP برای اتصال به سرور استفاده کند و به دنبال دامنه www.jendesign.com می گردد و خواهان نمایش فایل first.html است. این فایل هم درون پوشه samples و زیر پوشه 2007 قرار دارد.


نکته: گاهی اوقات یو آر اِل شما تنها حاوی نام دامنه یا یک پوشه در ادامه نام دامنه است و خبری از اشاره با نام فایلی که باید باز شود نیست. در این حالت سرور به دنبال نام فایل های پیش فرض خود می گردد و در صورت یافتن آنها در پوشه مورد نظر، فایل پیش فرض را به نمایش خواهد گذاشت. نام پیش فرض در بسیاری از اوقات index.html است. اما الزاما همیشه از همین نام استفاده نمی گردد و با یکسری دستورات امکان استفاده از نامهای دیگری را هم داریم. مثلا با تایپ آدرس www.jendwsign.com فایل www.jendesign.com/index.html باز شده و محتوای آن به نمایش در می آید.


نکته بعدی در آدرس ها، پسوندهایی است که در آخر بعضی از نام فایل ها می آید. بخصوص سایت هایی که توسط برنامه های مدیریت محتوا یا زبان های برنامه نویسی خاصی ساخته شده باشند، دارای پسوندهای ویژه ای در پایان نام فایل های شان هستند. بگذارید در ادامه بحث به معرفی برخی از مشهورترین پسوند فایل های اینترنتی بپردازیم چرا که با شناختن این پسوندها و فایل ها اطلاعات مفید و ارزشمندی در مورد یک سایت و فناوری های به کار رفته در ساخت آن به دست می آورید.


نکته: در سایت فایل اینفو می توانید اطلاعات تمامی انواع پسوند فایل های وب را بیابید.


اچ تی ام ال


انواع معمول فایل ها


در وب سرورها عموما فایل ها به سه دسته مهم تقسیم بندی می شوند:


صفحات وب (Web Page)


تصاویر (Images)


اسکریپت ()


حالا بیایید با هم نگایی به پسوند های پرکاربرد در صفحات و اسکریپت های وب بیاندازیم.


.html پسوند اصلی و اولیه فایل های اچ تی ام ال است که در سرورهای یونیکسی مورد استفاده قرار می گیرد. این پسوند نشان دهنده هر نوع فایل HTML و یا XHTML است.


.htm این پسوند برای استفاده در سیستم عامل های ویندوز و داس ایجاد شد. زیرا در این سیستم عامل ها به پسوندهای سه حرفی نیاز داریم. این پسوند هم نشانگر انواع مختلف فایل های اچ تی ام ال است و مستقل از سیستم عامل بر روی همه انواع کامپیوتر و سرورهای اینترنتی قابل استفاده است.


همانطور که می دانید، فایل های HTML همان فایل های پایه ای صفحات وب هستند که حاوی تگ ها، کدهای ویژه و مطالب و محتوایی هستند که قرار است به بیننده نشان داده شوند.


.cgi این پسوند مخفف عبارت Common Gateway Interface و به معنی دروازه عمومی رابط کاربری است. فایل سی جی آی معمولا بر روی وب سرور اجرا شده و به تعامل و داد و ستد اطلاعاتی با کاربر وب می پردازد. فایل های CGI توسط زبان های برنامه نویسی بسیار متنوعی تولید می شوند. از این زبان ها می توان به Perl و C اشاره کرد. این فایل ها معمولا نیازی به پسوند .cgi هم ندارند و اغلب اوقات می توانید آنها را روی وب سرور درون پوشه cgi-bin بیابید.


.pl این پسوند نشان دهنده فایل های زبان برنامه نویسی پرل است. بسیاری از سرورهای اینترنتی با فایل های .pl همانند فایل های .cgi رفتار کرده و آنها را اجرا می کنند.


.js این پسوند نشانگر فایل های جاوا اسکریپت (Java) است. شما می توانید دستورات و فایل های جاوا اسکریپت را درون خود صفحه وب نوشته و به اجرا در آورید یا اینکه آنها را در فایل های جداگانه ای نوشته و به همراه صفحه وب خود لود کنید. اگر کدهای جاوا اسکریپت خود را درون همان صفحه وب تان بنویسید، آنگاه پسوند .js را نخواهید دید زیرا کدهای جاوا اسکریپت شما در حقیقت تبدیل به بخشی از فایل .html شده اند.


.java یا .class ممکن است هیچ گاه در وب با چنین پسوند هایی برخورد نداشته باشید، زیرا این فایل ها اغلب برای تولید اپلیکیشن های کوچک جاوا برای استفاده در صفحات وب به کار می روند.


asp. یا aspx. صفحه وب با این  پسوند، یک صفحه اکتیو سرور (Active Server) است که توسط زبان برنامه نویسی ویژه مایکروسافت تولید شده است. ASP اسکریپت ها، ماکروها و فایل های لازم برای کارکرد یک وب سایت را فراهم می آورد. صفحات اکتیو سرور همچنین قابلیت اتصال صفحه وب به بانک اطلاعاتی و بسیاری امکانات دیگر را هم در اختیار طراح و مدیر سایت می گذارند.


.cfm و .cfml این نوع پسوندها مشخص می کنند که فایل، یک فایل ColdFusion است. ColdFusion یک ابزار قدرتمند مدیریت محتوای سمت سرور است که امکانات فراوانی از جمله اسکریپ ها و ماکروها را در اختیار صفحات وب می گذارد.


.shtm و .shtml هم نشانگر فایل های HTMLای است که باید توسط مترجم و مفسر SSI مشاهده شوند. SSI مخفف عبارت Server Side Includes و به معنی بخش های درونی سمت سرور است. با استفاده از این قابلیت شما می توانید صفحات وبی داشته باشید که درون خود شامل صفحات دیگری باشد و همچنین ماکروها را برای کارهای ویژه ای به صفحه وب خود بیافزایید.


.php  که امروزه در بسیاری از سایت های دارای سیستم مدیریت محتوا دیده می شود، نشان دهنده صفحات وبی است که توسط PHP راه اندازی می شوند. PHP یک زبان اسکریپت نویسی بسیار مشهور برای وب است.


علاوه بر سه دسته ذکر شده در بالا، روز به روز انواع مختلف دیگری از پسوندها در اینترنت رواج می یابند و شما ممکن است انواع مختلفی از فایل ها را بر روی سرورهای وب ببینید.


اچ تی ام ال


تصاویر


تقریبا همه مرورگرهای وب امروزی می توانند 3 نوع فایل تصویری یا عکس را به صورت مستقیم درون خود به نمایش بگذارند. البته ممکن است مرورگرهایی را بیابید که انواع مختلفی از عکس ها را با پسوندهای متفاوت به نمایش بگذارند.


.gif فرمت تصویری ویژه CompuServe است که برای استفاده از عکس های با رنگ یکنواخت گزینه مناسبی است. عکس های با این پسوند معمولا حجم بسیار کمی دارند، هر چند که ممکن است کیفیت چندان مناسبی نداشته باشند. در این عکس ها معمولا فقط از محدوده رنگی امن وب یا همان Web Safe Colors استفاده می شود. امروزه با توجه به افزایش چشمگیر سرعت اینترنت و عرضه فرمت های تصویری با کیفیت بالاتر، استفاده از این فایل ها در حال منسوخ شدن است.


.jpg فرمت فایل JPG یا JPEG در ابتدا تقریبا به معنی عکس های دوربینی بوده است. اگر کیفیت تصویری همانند عکس های گرفته شده با دوربین باشد و چندان حاوی رنگ یکنواخت و یکدستی نباشد و بخواهیم با کیفیت مناسب از آن در وب استفاده کنیم، معمولا آن را با پسوند jpg ذخیره می کنیم.


.png این پسوند مخفف عبارت Portable Network Graphic یا کارهای گرافیکی قابل جابجایی در شبکه است. و شامل فایل های گرافیکی یا عکسی است که ویژه استفاده در وب طراحی شده اند. این فرمت کیفیت، رنگ، فشرده سازی و ترنسپرنتی یا شفافیت بسیار بهتری نسبت به تصاویر GIF دارد. نکته جالب اینجا است که تصاویر پی ان جی حتما لازم نیست که پسوند .png را داشته باشند. اما اغلب اوقات آنها را به این شکل می بینید.


در این درس کمی با فایل های مشهور و پر کاربرد در وب آشنا شدید و دانستید که باید بیش از پیش به نوار آدرس توجه کنید. دوره آموزشی شما به پایان رسید و شما حالا نکات ریز و درشت متفاوتی در مورد اینترنت، اچ تی ام ال و فناوری هایی که در آن به کار می رود می دانید. من منتظر نظر شما در مورد این دوره آموزشی خواهم بود.

 


مشخصات مدیر وبلاگ
 
امیر مسعود[435]
 

از این که به وبلاگ من سر زده اید متشکرم.راستی نظر یادتون نره.


لوگوی وبلاگ
 

عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
بایگانی
 
لینک‌های روزانه
 
صفحه‌های دیگر
لوگوی دوستان
 
دوستان
 
عاشق آسمونی دلنوشته های قاصدک لحظه های آبی(سروده های فضل ا...قاسمی) مهربانترین سیب سرخ زندگی بی ترانه... منتظر ظهور ஜ کــــــــلبه ← اف1 ஜ قیدار شهر جد پیامبراسلام پنجره ای رو به خاموشی وبلاگ هیت متوسلین به آقا امام زمان ارواحنا فداء سایه چند لقمه حرف حساب بلوچستان چلچراغ شهادت ►▌ استان قدس ▌ ◄ پرپر نغمه ی عاشقی شوروشعور عشق عشق الهی ترانه های دلتنگی اطلاعات عمومی خاطرات دکتر بالتازار ققنوس... دیوانه یاربسیجی فرق بین عشق و دوست داشتن دلـتنگـ هشـیگـــــــــی روستای چشام tabasom تودنیای منی اما به دنیا اعتمادی نیست همسردوم عشق بی هدف... ! دیوانگی - عشق واقعی... ! دریافتنی محمدمبین احسانی نیا ستاره سهیل سراب عطر یاس یاد دوستان به خیر.... جوجولی رازهای موفقیت زندگی خلیج همیشه فارس pearsian Gulf راهیان سرزمین نور به‌دونه تنها هنر S&N 0511 **عاشقانه ها** عشق Manna روستای پرچکوه سازمان بسیج اساتید استان تهران دریچه.... شــــیشــه ی نازک دلتنــــــــــــــــــگی اس ام اس جدید/ پـَـــ نَ پـَـ/ منابع کارشناسی ارشد راه فضیلت جیغ بنفش در ساعت 25 ستاره طلایی آن دنیا 13 مردود فانوس 14 گروه اینترنتی جرقه داتکو امانات شهدا همای رحمت شاه تور نیوز دانلود سوالات کارشناسی ارشد تنهاترین عاشق ... یاس ... wanted دلتنگـــــــــــــــ همه شمـــــــــــــــــــا.... مهندسی آب راه کمال سلوک رویابین trip love معماری دنیای خودرو دانش بیشتر , زندگی بهتر دوستانه xXx عکسدونی xXx بندر میوزیک مهدی کـهـکـشـــــان همسایه خورشید ستاره خاموش آزاد d.r zeinab allah is the lord of right .he is justic سکوت سرد آتش دل xXxXx فــــقـــط کرجـــیـــهــا و البرزنشینها بیان اینجا xXxXx شاپرک همیشگی من تویی *شادمهر* انسانم آرزوست... پسر جانباز y divouneh کیمیای ناب ای دریغااااااااا یا اباصالح ادبیات بیا ازدواج کنیم عدالت جویان نسل بیدار آیه های نور تکه ابر... ღ♥ღ من و تو ღ♥ღ مرامنامه عشاق عاشق تنها جدیدترین یوزرنیم و پسورد نود 32- username and password nod 32 وبلاگ دی مهندسی متالورژِی دلنوشته های یه عاشق! وبلاگ{{ ....نسیم لوکس.....}}آنچه که می خواهید خوش مرام داستان های عاشقانه دیار برف •.♥.• تــــبــلــیـــغــات رایـــگــان •.♥.• از صدای سکوت دلم خسته ام مذهبی-سیاسی-فرهنگی عشق پنهان غلط غو لو ت سفیر نور خودمونی باهم آموزش کامپیوتر و نرم افزار دردونه ی مامان مهران غفور اخراجی های عشق در آستان جانان باشگاه مدرسین آموزش پیش از ازدواج آموزش تست زدن کنکور زندگی در باغ عشق فقط خدا vagte raftan علی آبشار فهادانــ *کوچه پس کوچه های رفاقت* وبلاگ هواداران محسن یگانه بیاببین چیه؟ از یک انسان طراحی نقشه های ساختمانی اندیشه های من چهارده خورشید adamak خونه باغ فقط خدا عشق یعنی همه چیز بگذار ابر سرنوشت هر چه می خواهد ببارد ما چترمان خداست... کوچه باغ سرباز ولایت ...دختر روستا... SMS!!! ع ش ق:علاقه شدید قلبی با دوستان اما تنها کوچ پرستوها انتظار منتظَر رویای خیس هیئت حضرت زهرا(س)شرفویه نون و ریحون عشق و دوستی وبلاگ بدنسازی , پرورش اندام , فیتنس و پاورلیفتینگ مهدی روحانی سلام خوش امدید فانوس علی غم خوار نشریه ی فرصت الکتروتکنیک فندق! من وتو حیاتی تازه غمگینم و غم را دوست دارم نون و نمک یخ فروش جهنم * امام مبین * روزبه نبض قلم جیگر طلا کانون علما و شهدای جامعة الزهرا(سلام الله علیها) سکوت شبانه Crazy Scientist تاریکی درروز درجست وجوی حقیقت دختر یاس الله ابهی سایه ها پایوند جوجو لاو اس ام اس 0918love for you هنوزم عاشقتم ببین $$عسل، شیرینی قلبها$$ دهاتی خلوتگه راز دکتر علی حاجی ستوده من * ظهورِ منجی * سیندرلا آسمون عشق هر چه می خواهد دل تنگت بگو مادر تکیه گاه من قلب خـــــــــــــــــــــــــــاکی خورشید نی ریز روزنه گمنام عشق بهزاد وفرزانه خورشید خاموش یادداشت های یک دیوانه ذکر و نام خدا آرامش بخش دلهاست شب نشینان اشتراک گذاری و نشر اینفوگرافیک‌های مختلف حجاب ، صدفی برای مروارید اشتراک گذاری و نشر اینفوگرافیک حاج آقا مسئلةٌ جدیدترین یوزر پسورد آنتی ویروس nod32- Kaspersky - Avira راه را با این (ستاره ها) می توان پیدا کرد ایران در پیچ و خم تاریخ فروشگاه اینترنتی حافظ Romance رویای زیبا ... آروم آروم دوست من و شما طیفکان مشتاق شیدائی شیاطین سرخ امیر مسأله شرعی موسیقی اصیل ایرانی ه/م/ه/چ/ی/ز soheila ورود ممنوع شعر و ادب از همه رنگ این المضطر الذی یجاب اذا دعا خودرو عکس های دمی و دیزنی استارز عمومی عشق گمشده الکساندر مقدونی توهم بزرگ غرب دانلود سرا بارون مشاوره ازدواج و تربیت فرزند آبی تر از آبی ای کاش می امدی خسته شدم همه خوبند خریدار قلب های شکسته سیب سرخ زندگی زیباست جنگ نرم گروه جهادی تبلیغی مستعان زنگ تفریح عشق کامپیوتر مهتاب سبز زندگی زیبا باران ایرانیان عروسک تعمیر و نگهداری هواپیما&اطلاعت عمومی سلام به همی عاشقان صداقت جزتو

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ